Comandă setul AKUTOL, AICI

Un NU hotărât bețișoarelor în urechi!

Un NU hotărât bețișoarelor pentru urechi!

Haştag #eunumibagbăţînurechenicisăştiucămor# 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Urmează să aflați de ce acest NU, dar înainte mă iau cu mâinile de cap întrebându-mă de unde s-o fi pogorât beleaua asta cu bețișoarele în viețile noastre!

Urechile umane produc ceară. Ceara este un mecanism de apărare al urechii, nu-i jeg. Ceara protejează urechea de praf, particule, microbi, otrăvuri lumești venite din afară. De aceea a pus-o Doamne Doamne acolo, (pe ceară), ca să ne apere de rău.

Câtă ceară produce urechea, este o treabă determinată genetic și diferă de la om la om. Și se poate schimba odată cu vârsta. Mecanismul acesta inteligent, al cerii ca protector, este gândit dinăuntru în afară. Acesta-i fluxul normal, corect, biologic. Ceara se produce și împinge dinăuntru în afară. NU INVERS! Nu ai ce băga invers, din afară înlăuntru obiecte în conductul auditiv, în ureche adică, fiindcă:

-poți să zgârii

-împingi mizerii spre timpan, în loc să le lași să iasă natural

-proptești acumulările normale de ceară de pereții conductului și creezi dopuri

-ajuți dezvoltarea microbilor și infecțiile

-riști să atingi timpanul

Și eu zic că-s destule argumente.

Așadar, chiar dacă urechea ta produce mai multă ceară, care cu vremea va alcătui dopuri, NU BĂGA BEȚISOARE!! Spală-te normal cu apă și săpun pe dinafară, exact cum te speli zilnic pe față fără să-ți sondezi (sper!) fosele nazale până-n sinusuri ca să-ți faci nasul lună și bec. Dacă totuși dopul se va forma, ți-l va scoate medicul cu jet de apă. Fiindcă, repet, ceara din ureche nu e jeg, așa cum nici saliva din gură nu-i puroi. Iar odată format, când simți clar că ai dop, ei atunci nici atâta nu mai bagi bățul!! Fiindcă împingi înăuntru, blochezi drumul apei și îngreunezi munca ulterioară a medicului la scos. Înainte de a ajunge la medic pentru scos dopul de ceară, nu strică să-ți pui 1-2 zile câte 1-2 picături de ulei călduț în ureche, asta de trei ori pe zi, fiindcă uleiul acela adună ceara într-un bol compact, înmoaie și ajută scoaterea.

Acestea fiind zise, deci:

-NU BEȚIȘOR ÎN URECHE!

-DA spălatul urechilor atât ajunge degetul, odată cu spălatul feţei şi băile generale

-DA picături de ulei dacă simți dop şi până ajungi la medic

Aș mai comenta o treabă filozofic-generală şi de bun simţ logic. Faptul că, în general, nu-i bun excesul de zel al igienei, dacă devine o împotrivire umană la mecanismele gândite de altul mai deștept, recte Cel de Sus. Nici bățul în ureche, nici dușuirea agresivă, cu dezinfectanți, a vaginului SĂNĂTOS prin irigaţii, nici dezinfectatul paroxistic al puței noului născut/sugarului/copilului mic, (nu mai mult decât igiena locală normală, firească și zic asta fiindcă am avut iritații+usturimi pe penis la băiețel spălat exagerat de mama grijulie…)

Mai exact: între a sta nespălat/împuțit şi a dezinfecta chimic cavităţi, mucoase, sectoare de corp care nu-s create să fie sterile, căutaţi vă rog căile de mijloc. Adică manevrele sănătoase. Nici un exces, nici o exagerare nu-i bună.

Haştag #eunumibagbăţînurechenicisăştiucămor#

 

 

By Published On: 24 septembrie, 2017Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Un NU hotărât bețișoarelor în urechi!

Comandă setul AKUTOL, AICI


Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.